donderdag, 28. mei 2015 - 9:19 Update: 28-05-2015 10:53

Vermoedelijke serie-overvaller aangehouden in Amsterdam

Foto van overvaller | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Politiemensen in burger hebben in een horecagelegenheid aan de Oudezijds Achterburgwal een vermoedelijke serieovervaller aangehouden.

De verdachte, van circa 20 jaar, werd aangehouden op woensdag 27 mei 2015 om 16.55 uur. Hij is naar een politiebureau overgebracht en ingesloten voor verhoor.

Screenshots

Tientallen politiemensen in uniform en in burger zijn al dagen bezig om de serieovervaller op te sporen en aan te houden. Eén van de politiemensen zag de voortvluchtige verdachte over een brug van de Oudezijds Voorburgwal lopen. Hij herkende de man direct van de screenshots die gemaakt waren van bewakingsbeelden naar aanleiding van één van de overvallen. De politieman volgde de verdachte en nam direct contact op met zijn partner die in de buurt was. Toen de verdachte een horecagelegenheid binnenliep, gingen de politiemensen tot aanhouding over.

Op het politiebureau gaf hij zijn naam op en vertelde direct dat hij in verband met de overvallen de gezochte man was. De recherche die al vanaf het begin het onderzoek in behandeling heeft zal verder onderzoeken of de verdachte ook nog betrokken is bij andere overvallen.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):