donderdag, 28. mei 2015 - 12:37 Update: 28-05-2015 12:45

Aanhoudingen om misbruik van tankpassen politie

Foto van tanken diesel in auto | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rhenen

In een onderzoek naar verduistering en misbruik van tankpassen van de politie Midden-Nederland, zijn op maandag 11 mei twee verdachten aangehouden.

Op woensdag 21 mei is een derdeverdachte aangehouden, en op 27 en 28 mei een vierde en vijfde.

De twee verdachten die op 11 mei zijn aangehouden, zijn een 37-jarige man die werkzaam was bij de Facilitaire dienst van de politie, en een 62-jarige man uit Rhenen die niet bij de politie werkzaam is. De derde verdachte die op 21 mei is aangehouden, is een 21-jarige man uit Uden. De vierde verdachte is een 66–jarige man uit Veenendaal, die 27 mei werd aangehouden. Vandaag werd de laatste en vijfde verdachte, een 27 jarige man uit Rhenen, aangehouden.

Deze laatste drie verdachten werken evenmin bij de politie. Alle vijf worden verdacht van verduistering  en het misbruik maken van tankpassen. De facilitair medewerker wordt ook verdacht van verduistering van diverse andere goederen van de politie, die ook zijn aangetroffen bij de verdachten uit Rhenen, Veenendaal en Uden.

Tijdens het onderzoek zijn op 11 mei en 21 mei doorzoekingen geweest in woningen. Dit resulteerde in de aanhouding van de twee verdachten. Deze twee verdachten zijn op 13 mei voorgeleid en in bewaring gegaan. De 62-jarige man is op 20 mei in vrijheid gesteld, de 37-jarige man is dezelfde dag door de rechtbank geschorst. Ook hij is nu vrij maar is wel onder reclasseringstoezicht gesteld. De andere drie verdachten, die later zijn aangehouden, zijn niet voorgeleid.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):