donderdag, 28. mei 2015 - 19:04

Blatter wuift kritiek weg: 'Kan niet iedereen in de gaten houden'

Blatter wuift kritiek weg: 'Kan niet iedereen in de gaten houden'
Foto: Fifa

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Sepp Blatter is niet van plan om gehoor te geven aan een breedgedragen roep om zijn vertrek. Alle corruptieschandalen ten spijt, blijft de 79-jarige bestuurder strijden voor een vijfde termijn als FIFA-voorzitter. Wel beseft hij dat er werk aan de winkel is.

De voorbije decennia zijn er onder leiding van Blatter zaken gebeurd die het daglicht niet kunnen verdragen. Steekpenningen werden voor veel hoogwaardigheidsbekleders binnen de wereldvoetbalbond wat bonussen zijn voor bankdirecteuren: gigantische maar minstens zo omstreden beloningen.

De betrouwbaarheid van de FIFA staat op het spel, beseft Blatter. Tijdens een toespraak vertelde hij de verzamelde media over zijn strijdplan om corruptie de kop in te drukken. "Dit zijn lastige tijden voor de FIFA. De gebeurtenissen van gisteren hebben de voetballerij zonder twijfel schade berokkend", zo liet hij zich ontvallen. 

"We kunnen niet toestaan dat de reputatie van het voetbal en de FIFA door het slijk gehaald worden. Acties van individuen brengen schande en vernedering over het voetbal en vragen om actie en verandering van ons allemaal. Het moet stoppen, hier en nu."

Vrij van blaam

Ofschoon hij toegeeft dat ook binnen de FIFA niet altijd zuiver gehandeld werd weigert Blatter zijn lot aan de recente arrestaties te verbinden. "Ik kan niet alles en iedereen die voor de FIFA werkt in de gaten houden. Ik moet bovendien benadrukken dat zij die corrupt zijn, in de minderheid zijn."

"De voetballerij kan helaas niet de uitzondering op die regel zijn. Overal is wel een zekere vorm van corruptie. De komende maanden zullen lastig zijn voor de FIFA. Ik ben er zeker van dat er meer negatieve berichten zullen komen. Maar laat dit het keerpunt zijn! De mensen hebben het vertrouwen in de FIFA verloren. We moeten dat nu zien terug te verdienen", zei Blatter, om af te sluiten met een persoonlijk doel. "Het is aan mij om de weg vooruit te vinden."

Categorie: