donderdag, 28. mei 2015 - 19:14 Update: 29-05-2015 14:33

Politie houdt 5 heroïnehandelaren aan in loods Amstelveen

Heroïnehandelaren aangehouden in Amstelveen
Foto: OM
Amstelveen

De politie heeft woensdag in Amstelveen vijf mannen aangehouden die verdacht worden van heroïnehandel. De mannen bevonden zich op het moment van aanhouding in een loods op een bedrijventerrein in de gemeente Amstelveen.

Aanleiding tot de aanhoudingen vormt het onderzoek van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie en de Landelijke Recherche. Dat werd opgestart na informatie dat een partij heroïne vanuit Turkije onderweg was naar Nederland. Een van de aangehouden verdachte was in verband met deze zending heroïne recent vanuit Turkije naar Nederland gevlogen en verbleef tijdelijk in een hotel in Amsterdam.

Heroine

De partij heroïne werd op woensdag 27 mei 2015 door de politie in een loods aangetroffen en in beslag genomen. De heroïne zat verborgen in pallets met geprepareerde vellen papier. De verdachten waren op het moment van aanhouding bezig de pakketten heroïne uit de deklading te halen. Vermoedelijk was de heroïne bestemd voor meerdere afnemers. In totaal werd 381 kilogram heroïne in beslag genomen.

Meer zendingen

Politie en justitie vermoeden dat er eerdere soortgelijke zendingen door deze groepering in Nederland zijn ingevoerd, waarbij heroïne is binnengesmokkeld.

Doorzoekingen

Bij het doorzoeken van enkele woningen in Amsterdam en een bedrijfspand in Zaandam werd onder meer administratie en communicatieapparatuur inbeslaggenomen.

De verdachten worden vrijdag voor de rechter-commissaris in Rotterdam voorgeleid.

Provincie:
Blik op 112: