vrijdag, 29. mei 2015 - 9:35 Update: 29-05-2015 11:11

Schrijver Jo Claes wint Gouden Strop

Gouden Strop voor De mythe van Methusalem van Jo Claes
Amsterdam

De mythe van Methusalem (Houtekiet) van Jo Claes heeft donderdag De Gouden Strop, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek, gewonnen. Claes ontving de prijs uit handen van juryvoorzitter Laetitia Griffith op de Avond van het Spannende Boek in Lab111 in Amsterdam.

Aan De Gouden Strop is een geldprijs van € 10.000,- verbonden en een sculptuur van de hand van Marianne van den Heuvel. De jury over de winnende thriller: ‘Jo Claes heeft, door gebruik te maken van een aantal klassieke elementen van de triller, het verhaal intelligent, spannend, met veel vaart en beeldend beschreven.’

Jo Claes woont en werkt in Leuven. Zijn schrijversloopbaan begon met De Stenen Toren dat werd bekroond met de Debuutprijs. In 2008 verscheen zijn eerste misdaadroman over de Leuvense inspecteur Thomas Berg, De zaak Torfs.Daarna volgden De blinde vlek, Dood in december, Het oog van de naald, Tot de dood ons scheidt, Getekend vonnis en De mythe van Methusalem, waarmee hij vorig jaar de Hercule Poirot-publieksprijs won.

Categorie: