vrijdag, 29. mei 2015 - 14:25 Update: 29-05-2015 14:31

Bommelding legt FIFA-congres tijdelijk stil

Bommelding legt FIFA-congres tijdelijk stil
Foto: Fifa
Zurich/Zwitserland

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Vrijdagochtend is tijdens het congres van de FIFA in Zürich een bommelding gedaan.

Politiewoordvoerder Marco Cortesi heeft de bommelding bevestigd. Rond 11.00 uur zou de melding zijn binnengekomen. Tegen journalisten is gezegd dat ze hun plek moesten verlaten, omdat er schoongemaakt moet worden. De FIFA-officials verlieten hun plek al eerder vanwege een lunchpauze van anderhalf uur.

Er was geen paniek onder de aanwezigen in het Kongresshaus. Inmiddels is iedereen weer naar binnen en kon het congres na een vertraging van een kwartier weer worden hervat. Officieel werd de zaal ontruimd, omdat er zou moeten worden geveegd, maar al snel waren er brandweerlieden ter plaatse. De politie is een onderzoek gestart.

Palestijnen

Vanochtend werd de bijeenkomst na 25 minuten ook al verstoord. Twee protesterende Palestijnen werden toen op bevel van Sepp Blatter uit de zaal uitgezet. Blatter hoopt vrijdag te worden herkozen als voorzitter van de FIFA. De 79-jarige Zwitser heeft één tegenstander: Ali Bin Al-Hussein. De Jordaanse prins wordt gesteund door de UEFA en Michael van Praag die zich eerder terugtrok als kandidaat.

De aanloop naar het congres verloopt sowieso rumoerig. Woensdagochtend in alle vroegte werden acht FIFA-officials van hun bed gelicht. Ze worden verdacht van corruptie.

Categorie:
Tag(s):