vrijdag, 29. mei 2015 - 23:09 Update: 30-05-2015 10:21

Drie aanhoudingen bij grote controle op internationale bussen

Grote controle op internationale bussen
Foto: KMar
Hazeldonk

Op vrijdag hielden verschillende opsporingsinstanties een grote controle op internationale bussen. Drie personen zijn aangehouden voor bezit van een mogelijk vals paspoort en het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs. De controle is gehouden door de Douane, Koninklijke Marechaussee en de politie en gaat door tot middernacht. Dit bericht wordt naarmate de actie vordert aangevuld met meer nieuws.

Dagelijks rijden tientallen internationale buslijndiensten door Nederland en stoppen op verschillende locaties in Nederland. Deze lange afstandsbussen rijden onder andere naar Brussel, Barcelona, Londen, Milaan, Sarajevo, Berlijn en Praag. Ook over de weg voeren de criminelen hun activiteiten uit (drugstransport, mensenhandel, vervoer gestolen goederen en vervoer contante geldstromen). Ze gebruiken hierbij personenauto's, bestel- en vrachtwagens, maar ook touringcars.

Controlelocaties

De actie van vrijdag begon om 06.00 uur en duurt tot 24.00 uur nabij de grensovergangen op de A1 bij De Lutte, A67 bij Venlo, de A16 bij Hazeldonk en A67 bij Eersel zijn de bussen gecontroleerd. In totaal zijn 16 bussen gecontroleerd en 400 passagiers. De documenten van alle inzittenden zijn gecontroleerd en hun bagage ging door de mobiele bagagescan. Naast de controle van de passagiers zijn ook de chauffeurs gecontroleerd en de benodigde documenten.

Provincie:
Tag(s):