zaterdag, 30. mei 2015 - 12:06 Update: 30-05-2015 12:49

Doorstart voor Miss Etam, Promiss-winkels verdwijnen

Doorstart voor Miss Etam, Promiss-winkels verdwijnen
Foto: Archief EHF
Hilversum

De doorstart voor modeketen Miss Etam en Promiss onder de nieuwe eigenaren is goedgekeurd. Toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) zegt dat er geen bezwaren zijn met betrekking de concurrentie. Dit meldt RTL Nieuws.

De nieuwe eigenaren Roman & Stern, ook eigenaar van de keten Steps & Superstar, hebben aangekondigd dat alle winkels van Miss Etem en  Promiss voorlopig openblijven. De investeerders die verder gaan met Etam onderhandelen nog met de eigenaren van de winkelpanden over lagere huren. De uitkomst van die onderhandelingen is mede bepalend voor de hoeveelheid winkels waarmee de doorstart zal worden gemaakt.

Op het hoofdkantoor van Miss Etam zullen wel 75 van de 200 banen moeten verdwijnen, waaronder die van de algemeen directeur en andere topmanagers, zo hebben Roman & Stern besloten. Daarnaast heeft het nieuwe management besloten dat de fysieke winkels van Promiss, de tweede winkelketen van de Etam Group, naar Miss Etam verdwijnen. Het merk blijft waarschijnlijk wel online bestaan en als shop-in-shop in warenhuizen. De winkels van Promiss blijven voorlopig nog wel open. Mogelijk krijgen een aantal van die locaties in de toekomst Miss Etam op de gevel.

Uit het eerste faillissementsverslag van de curatoren van het bedrijf blijkt de de schuldeisers van Miss Etam claims hebben ingediend van in totaal 35 miljoen. Er liggen grote claims van de banken en de Belastingdienst. Volgens het nieuwe management kan de Etam Group met lagere huren, minder personeelslasten en meer e-commerce activiteiten weer winstgevend worden.

Categorie:
Tag(s):