zaterdag, 30. mei 2015 - 17:13 Update: 30-05-2015 19:49

Moeder (22) en haar kinderen vier dagen gegijzeld in woning

Vrouw en kinderen vier dagen gegijzeld, politie houdt zes verdachten aan
Foto: Archief EHF
Oosterhout

In een huis aan de Tempeliersstraat in Oosterhout is een 22-jarige vrouw met haar twee kinderen vier dagen vastgehouden.

Doordat ze afgelopen vrijdag zelf de politie wist te bellen kon ze bevrijd worden. Dit meldt Omroep Brabant zaterdag. In de woning werden twee vrouwen van 24 en 25 jaar uit Breda, een 35-jarige man uit Oosterhout, een 35-jarige man uit Breda, een 23-jarige man uit Baarle-Nassau en een 32-jarige man uit Utrecht aangetroffen. Zij zijn allemaal aangehouden en meegenomen naar het bureau op verdenking van betrokkenheid bij vrijheidsberoving.

De 22-jarige vrouw zou volgens BNDeStem dinsdag onder dwang zijn meegenomen naar de woning door een 23-jarige man uit Baarle-Nassau en daar vier dagen vastgehouden. Een woordvoerster van de politie tegen de krant: 'Ze is nog wel naar buiten geweest om samen met de man te winkelen, maar omdat er kleine kinderen bij waren, kon ze zich niet aan hem onttrekken.  De reden waarom ze werd vastgehouden ligt volgens haar in de 'relationele sfeer'.

Provincie: