zaterdag, 30. mei 2015 - 21:10 Update: 31-05-2015 12:34

Miljoenenschade muziekcentrum Melody Line, brand geblust

Halbe Zijlstra vindt dat werkgevers verlost moeten worden van vaste contracten
Foto: MV
Amsterdam

De grote brand, die zaterdagavond uitbrak op het Amsterdamse bedrijventerrein De Omval in muziekcentrum Melody Line, en in de nacht van zaterdag op zondag weer oplaaide is zondag in de loop van de ochtend geblust.

'Let it Burn'

Voor zover bekend zijn er bij de grote brand geen slachtoffers gevallen wel is er een miljoenenschade aan het pand en aan de vele muziekapparatuur die zich in het pand bevond waaronder die van de bekende band Moke die net een nieuwe nummer hadden uitgebracht met de in dit verband wel heel wrange titel 'Let it Burn'. Boven het pand hingen zaterdagavond dikke rookwolken. De brandweer adviseerde omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden.

De muziekstudio staat op een bedrijventerrein aan de Willem Fenegastraat. In het pand bevinden zich onder meer oefenstudio's, danszalen en een muziekcafé. Het vuur brak rond 20.00 uur uit en al snel sloegen de vlammen uit het dak. De brandweer verwachtte zaterdag al dat het pand niet te redden was en liet het gecontroleerd uitbranden. De prioriteit lag bij het blussen van het vuur en het nathouden van de panden ernaast om te voorkomen dat de brand kon over slaan. 

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Vrijdag was er in het pand een stroomstoring. Volgens onbevestigde bronnen lag de oorzaak van die storing mogelijk bij het beschadigen van een kabel tijdens werkzaamheden.

Provincie:
Blik op 112: