zondag, 31. mei 2015 - 10:18 Update: 31-05-2015 10:22

KNVB door met plannen starten nieuwe Wereldvoetbalbond

KNVB door met plannen starten nieuwe Wereldvoetbalbond
Foto: Archief EHF
Zeist

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Inmiddels zal een groot gedeelte van de voetbalfans moe worden van de FIFA-discussie en reikhalzend uitzien naar de laatste wedstrijden van dit seizoen.

Volgende week wordt natuurlijk de Champions League-finale gehouden. De KNVB is echter geenszins van plan zich opnieuw neer te leggen bij een nieuw Blatter-tijdperk. ‘Ik denk, als ik naar de laatste 3,5 maanden kijken, dat je dit niet op een normale manier opgelost krijgt’, vertelt Michael van Praag tegenover FOX SPORTS. 

De illusie van een nek-aan-nekrace

Op de dag van de verkiezingen kreeg Van Praag nog signalen dat het een nek-aan-nekrace zou worden. Toen het puntje bij paaltje kwam, bleek alles toch anders. Toen stemden landen die eerder in een persoonlijk gesprek aangaven tégen Blatter te zullen stemmen, toch vóór een vijfde termijn van de 79-jarige Zwitser, getuige het grote verschil in stemmen na de eerste stemronde.

‘Het zit veel te veel verweven in de hele wereld’, doelt Van Praag onder meer op Frankrijk, een van de bondgenoten in de strijd tegen het huidige bewind, dacht de Nederlander. Vandaag gaf de Franse voetbalbond toe 'gewoon' op Blatter te hebben gestemd. 

Tentakels

‘Het is een regime dat over de hele wereld zijn tentakels heeft.’
De illusie van een nieuwe Wereldvoetbalbond? De oplossing? ‘Ik heb het al eens eerder gedacht en ik wil het nog wel eens zeggen. Als je écht iets wil veranderen moet je gewoon met een blanco vel papier beginnen en een nieuwe Wereldvoetbalbond oprichten’, zwengelt Van Praag de discussie over hoe nu verder weer aan.

‘Maar ja, dat kan de KNVB niet in zijn eentje. Dan moet je medestanders weten te vinden die dat ook willen en dat ga ik de komende maanden eens peilen. Ik laat het er niet bij zitten.’

Categorie: