zondag, 31. mei 2015 - 19:10 Update: 31-05-2015 23:08

Zeven aanhoudingen na rellen Breda na verlies NAC tegen Roda JC

Rellen en gewonde agent in Breda  na verlies NAC tegen Roda JC
Foto: Archief EHF
Breda

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) NAC Breda is gedegradeerd naar de Jupiler League. De Parel van het Zuiden kon het zondag niet bolwerken in de play-off tegen Roda JC en verloor met 1-2, tot groot verdriet van de hondstrouwe fans. Na afloop misdroeg een klein deel van de aanhang zich dan ook rond het Rat Verlegh Stadion.

Maaskant biedt ontslag aan 

Trainer Robert Maaskant heeft zijn ontslag aangeboden bij het bestuur, zo maakte hij na afloop direct duidelijk. De oefenmeester is in zijn missie om NAC in de Eredivisie te houden gefaald. De voormalige Kroonprins van het Nederlandse trainersgilde zei: "Ik ga mijn ontslag bij het bestuur aanbieden, want ik ben verantwoordelijk voor deze ploeg. Het is me niet gelukt", aldus de clubman pur sang. Maaskant, die na het laatste fluitsignaal in huilen uitbarstte, was pas een half jaar in dienst in het zuiden.

Mobiele Eenheid

De Mobiele Eenheid was nodig om de gemoederen elders enigszins te bedaren. De heren en dames probeerden op paarden te voorkomen dat het enorm uit de hand zou lopen rond het stadion in Breda. Inmiddels zijn er in totaal 7 supporters opgepakt. Omroep Brabant schreef dat een plukje hooligans de spelersbus van Roda zou willen afbreken. De ME wordt daarbij geprovoceerd middels het gooien van alles wat los en vast zit. Helaas is er een agent lichtgewond geraakt bij de acties. Het stadion is hermetisch afgesloten.

Frans Timmermans

Ook eurocommissaris Frans Timmermans was volgens de berichten ook de dupe. De PvdA-politicus is groot fan van Roda en zal dan ook in opperbeste stemming in en rond het stadion hebben rondgestapt. Volgens Elf Voetbal-verslaggever Edwin Struis is de beste man echter bespuugd door NAC-volgelingen. Trieste berichten uit Breda dus op een trieste dag voor iedereen die NAC een warm hart toedraagt.

Categorie:
Provincie: