zondag, 31. mei 2015 - 21:46 Update: 31-05-2015 21:58

Gemeente Doetinchem:Ontsnapte stier uit Natuurpark Overstegen wordt niet afgemaakt

Gemeente Doetinchem:Ontsnapte stier uit Natuurpark Overstegen wordt niet afgemaakt
Foto: fbf
Doetinchem

De gemeente Doetinchem heeft het afmaken van de Schotse Hooglander die zaterdag was ontsnapt nooit overwogen. 'Het doodmaken van een gezond dier behoort voor de gemeente niet tot de mogelijkheden', laat de gemeente zondag weten.

Komende week wordt een goede oplossing gezocht voor zowel stier als veiligheid. Hierbij wordt ingezet op verkoop of ruil met een andere groep Schotste Hooglanders. Tot die tijd wordt het dier overgeplaatst naar Koekendael. Dit omdat terugkeer naar Overstegen in verband met kans op herhaling te groot is. 

In park Overstegen zijn meerdere Schotse Hooglanders die het park begrazen en zo op natuurlijke wijze het park bijhouden. Soms worden ook koeien verplaatst naar andere locaties. Het lijkt erop dat de stier die gisteren is ontsnapt gek was op een koe die vorige week is verplaatst. De stier is op zoek gegaan naar een uitgang en heeft met zijn gewichtsmassa een manier ontdekt om het park te verlaten. Hierbij heeft het dier geen agressief gedrag vertoond richting anderen.

Provincie: