maandag, 1. juni 2015 - 10:29 Update: 01-06-2015 10:38

Vissers en schipper beboet bij milieucontroles in De Waarden

Vissers en schipper beboet bij milieucontroles in De Waarden
Foto: Archief EHF
Tiel

Zaterdag hebben 18 opsporingsambtenaren van verschillende instanties, samen een visserijcontrole gehouden in het werkgebied van basisteam De Waarden.

Tot het district De Waarden behoren de gemeenten Neder-Betuwe, Tiel, Buren, Culemborg, Geldermalsen en Bommelerwaard. .Naast politiemensen namen daaraan deel Bijzonder opsporingsambtenaren (BOA’s) van Wildbeheereenheden, Staatsbosbeheer, Waterschap Rivierenland en Hengelsportfederatie Midden Nederland.

Tijdens de controle werd gesurveilleerd met voertuigen op het land en boten op de rivieren Waal, Linge en Lek. In totaal zijn 134 vissers gecontroleerd; 11 vissers zijn bekeurd voor het niet kunnen tonen van hun visvergunning. Een visser is bekeurd voor het vissen met levend aas.

Een visser kreeg proces-verbaal voor het vissen met fuiken op paling. De paling is daarop teruggezet en de fuiken zijn in beslag genomen; hij viel hiermee in herhaling omdat de man eerder daarvoor ook is bekeurd. Een binnenvaartschipper is bekeurd voor het niet invullen van het vaartijdenboek.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):