maandag, 1. juni 2015 - 11:37 Update: 01-06-2015 11:48

'Geef Down de Toekomst'

'Geef Down de Toekomst'
Foto: Kay in 't Veen
Amsterdam

Jasmine Sendar, Robert Leroy, Dean Saunders, Juvat Westendorp, Manuel Venderbos, Aad de Mos, Sonny Silooy en vele andere Bekende Nederlanders voetballen met kinderen met het syndroom van Down.

Honderden supporters waren afgelopen zaterdag aanwezig op de velden van het Ronald McDonald Centre in Amsterdam om te zien hoe Marco Borsato de aftrap verrichte voor de 4de editie van het ‘Geef Down de Toekomst’ voetbaltoernooi. Maar de echte hoofdpersonen van deze bijzondere dag waren echter de 162 kinderen, met en zonder Downsyndroom, die voetbalden onder leiding van enthousiaste Bekende Nederlanders.

Waar organisator de MF Foundation tijdens het opbouwen nog werd gehinderd door slecht weer, werkten de weergoden zaterdag 30 mei tijdens het gezelligste voetbaltoernooi van het jaar gelukkig wel mee. Onder ideale weersomstandigheden voetbalden kinderen met en zonder Downsyndroom samen met Bekende Nederlanders tijdens alweer de 4de editie van dit unieke voetbalevenement.

Na het inschrijven werden deelnemers, familie, vrienden en vele toeschouwers getrakteerd op een aantal geweldige optredens. Waarbij vooral het optreden van Ralf Mackenbach goed in de smaak viel. Om 13.00 uur werden alle teams gevraagd naar buiten te gaan, waarna Marco Borsato het toernooi opende door de wedstrijdbal vanuit de kantine het veld op te trappen. Een bijzondere aftrap omdat de populaire zanger vlak voor de aftrap nog concertkaarten beloofde voor degene die de bal zou vangen.

Eenmaal op het veld werden de rollen voor even omgedraaid, waar normaal Marco Borsato het onderwerp is voor de fotograven, maakte Marco nu zelf leuke foto’s van alle deelnemende teams. Na het maken van de teamfoto’s stonden de deelnemers inmiddels te trappelen om te beginnen met voetballen. Dankzij het mooie weer en het enthousiasme van de voetballertjes was het genieten voor de vele toeschouwers.

In de categorie 14+ eindigde het team van Aad de Mos op de eerste plaats en in de categorie onder 14 werd het team van Robert Leroy gehuldigd. Maar zoals altijd bij ‘Geef Down de Toekomst’ is iedereen een winnaar en mochten alle deelnemers naar het podium komen voor een welverdiende medaille, de oorkonde en een mooie voetbal als herinnering aan opnieuw een geweldig verlopen toernooi.

Foto: Marco Borsato met team Handel