maandag, 1. juni 2015 - 12:23 Update: 01-06-2015 12:29

Ruim €70 mln in innovatiever beroepsonderwijs

Foto van kluisjes op school | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Een Food Lab in Zeeland, een nieuwe opleidingsformule voor de productietechniek in Limburg, een Creative Lab in Arnhem en een Waddencampus in het noorden van Nederland. Dit zijn vier van de in totaal 29 vernieuwende initiatieven van bedrijfsleven en onderwijsinstellingen die vandaag groen licht kregen van minister Jet Bussemaker (Onderwijs).

De bewindsvrouw maakte dat maandag bekend tijdens een bezoek aan Arnhem. Ze bezocht daar het Creative Lab, een nieuw ‘mode-laboratorium’ waar mbo-ers, hbo-ers en modeontwerpers samen 
modecollecties voor hun rekening nemen, van ontwerp tot verkoop. In totaal is voor de 29 projecten € 72 mln beschikbaar uit het Regionaal Investeringsfonds MBO, een cofinanciering van overheid, ondernemers en onderwijs.

Minister Bussemaker wil de baankansen van mbo-studenten vergroten door hun opleiding beter te laten aansluiten op hun toekomstige werkomgeving. Daarvoor zijn vaak flinke investeringen nodig, die zonder hulp van het regionaal bedrijfsleven en van provincies en gemeenten niet mogelijk zijn. 
Bussemaker brengt met haar fonds deze noodzakelijke investeringen bijeen en laat partijen samen gericht investeren in innovatief beroepsonderwijs dat beter aansluit op ontwikkelingen in de regio.

De opbrengst van geld dat hier wordt geïnvesteerd landt direct in de praktijklokalen van ons beroepsonderwijs. Studenten leren werken met moderne materialen en technieken op school en beginnen straks beter voorbereid op hun toekomstige werkplek. Bedrijven profiteren op hun beurt omdat zij investeren in toekomstige werknemers die klaar zijn om te beginnen,'’ aldus Bussemaker.

Categorie:
Provincie: