maandag, 1. juni 2015 - 13:42 Update: 01-06-2015 13:50

Efteling haalt in 2016 Pinokkio naar Sprookjesbos

Efteling haalt in 2016 Pinokkio naar Sprookjesbos
Foto: Archief EHF
Kaatsheuvel

De Efteling start in het voorjaar van 2016 met een nieuw sprookje in het Sprookjesbos. Dit heeft het attractiepark maandag bekendgemaakt.

Pinokkio, het sprookje over de ondeugende houten pop die graag een echte jongen wil worden, krijgt een plaats in het bekende bos en is daarmee het 29e sprookje van de Efteling. Kort na de zomer starten de bouwwerkzaamheden tussen Roodkapje en De Rode Schoentjes.

Fons Jurgens, Voorzitter Raad van Bestuur: “Verhalen en sprookjes vertellen zit in ons bloed, het is wie we zijn. In 1952 is de Efteling ontstaan met een Sprookjesbos met 10 sprookjes en tot op de dag van vandaag is dit onderdeel van het park zeer geliefd bij jong en oud. Na het bouwen van de spannende attractie Baron 1898, is het weer tijd om een mooi sprookje te bouwen. De keus is gevallen op het internationaal bekende sprookje van Pinokkio, waarbij het oorspronkelijke Italiaanse verhaal het uitgangspunt zal zijn. Daarvoor hebben we contact gezocht met de Pinokkio Stichting in het dorpje Collodi in Italië. Een nieuw avontuur voor ons!” 

Bezoekers die het sprookje nog niet kennen, kunnen Pinokkio vanaf eind september al ontmoeten in het Efteling Theater tijdens de familiemusical die daar tot februari 2016 speelt.