maandag, 1. juni 2015 - 15:25 Update: 01-06-2015 16:30

Microsoft:vanaf 29 juli is langverwachte Windows 10 beschikbaar

Langverwachte Windows 10 vanaf 29 juli beschikbaar
Foto: Microsoft
Amsterdam

Het langverwachte Windows 10 is officieel vanaf 29 juli 2015 beschikbaar in 190 landen. Dit heeft Microsoft maandag bekendgemaakt.

Gratis versie

Klanten die nu Windows 7 of Windows 8.1 gebruiken, kunnen vanaf dat moment gratis upgraden naar Windows 10. Dit is de start van een nieuwe manier van personal computing. Deze nieuwste versie is ontwikkeld met de hulp van ruim vier miljoen mensen wereldwijd en ontworpen om mensen te verbinden en productief te laten zijn. ‘Met Windows 10 heb je als gebruiker dezelfde persoonlijke, vertrouwde ervaring op al je Windows-devices’, aldus Microsoft. 

Consumenten hebben een jaar de tijd vanaf 29 juli 2015 om te profiteren van de gratis update. Zodra een Windows-device geüpdatet is, zorgt Microsoft voor gratis updates gedurende de hele ondersteunde levenscyclus van het apparaat. Wie zo snel mogelijk wil profiteren van de gratis upgrade kan de komende weken al reserveren via www.windows.com/windows10upgrade.

Startmenu terug

De compleet nieuwe browser Microsoft Edge en de nieuwe Universal Windows applicaties maken gebruikers nog productiever. Met Windows 10 komt het bekende en vertrouwde Start-menu terug. Daarnaast is het heel eenvoudig voor de gebruiker om bestanden, applicaties en favorieten terug te vinden. 

Windows 10 start en herstart snel en zorgt ervoor dat batterijen langer meegaan. De nieuwste versie van het besturingssysteem is veiliger dan ooit en bevat Windows Hello, Microsoft Passport en Windows Defender voor anti-malwareprotectie. De software is geoptimaliseerd voor invoer via toetsenbord én touchscreen en te gebruiken met Windows-devices en applicaties. 

Categorie:
Provincie: