maandag, 1. juni 2015 - 17:41 Update: 01-06-2015 18:56

4G netwerk KPN kan NL-Alert nu ook ontvangen

4G netwerk KPN kan NL-Alert nu ook ontvangen
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Maandag ging er om 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit. KPN is de eerste provider waarvan een deel van de klanten het bericht nu ook via 4G kan ontvangen.

Twee keer per jaar zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit. Het is een belangrijke test om te kijken of alles naar behoren werkt. Zo kunnen we zien of en waar er eventueel problemen zijn. 

Die verantwoordelijkheid draagt KPN samen met de overheid, toestelproducenten en andere providers. Samen moeten we ervoor zorgen dat het bericht in heel Nederland ontvangen kan worden. Verder is NL-alert een herinnering voor iedereen om zijn of haar mobiele telefoon te controleren op de juiste instellingen.

NL-Alert over 4G

Voor KPN-klanten is het dit keer een beetje anders. Waar we bij de vorige test het controlebericht nog verstuurden via 2G en 3G, kan een deel van onze klanten het bericht vandaag ook via 4G ontvangen. Daarmee zijn we de eerste provider in ons land die dat mogelijk maakt. Vanaf 1 december van dit jaar zijn alle providers wettelijk verplicht hun netwerken geschikt te maken voor verzending van NL-Alert over 4G.

Jacob Groote, Directeur Mobiel: 'Het aantal mensen dat gebruik maakt van 4G neemt in een razendsnel tempo toe. Zij moeten ook via 4G een NL-Alert kunnen ontvangen. Daarom zijn we reeds gestart met de uitrol van NL-Alert op ons 4G-netwerk. Naar verwachting zijn we daar heel binnenkort klaar mee en zorgen we er samen voor dat NL-Alert ook al onze 4G-gebruikers bereikt.'

Categorie:
Provincie:
Tag(s):