dinsdag, 2. juni 2015 - 11:39

Ook rechterhand Blatter bij FIFA nu aangeschoten wild

foto WK voetbal | FIFA
Foto: Fifa
Amsterdam

(ElfVoetbal/BlikopNieuws) HET FIFA-SCHANDAAL wordt steeds groter. De rechterhand van de vrijdag herkozen Sepp Blatter, Jerome Valcke, wordt volgens Amerikaanse media door de FBI aangemerkt als spil in het web.

Het was een mooi plaatje op sociale media afgelopen week. Blatter aan de top met onder hem allemaal met rood doorkruiste hoge FIFA-officials. Natuurlijk weet Blatter meer, alleen, bewijs het maar eens. 

Doorbraak

Volgens de New York Times is de FBI weer een stapje dichterbij en begint het net rond Sepp Blatter ("Ik ben niet perfect, niemand is perfect") zich steeds meer te sluiten. De rechterhand van de 79-jarige Zwitser, secretaris-generaal Jerome Valcke, zou volgens de krant betrokken zijn bij een groot omkoopschandaal. 

Dat het beestje nu bij de naam wordt genoemd is een doorbraak, aangezien de FBI eerder nog sprak over een tot nu toe ongeïdentificeerde hooggeplaatste FIFA-medewerker.

WK 2010

Het zou gaan om een omkoopschandaal bij de toewijzing van het WK 2010 aan Zuid-Afrika, waarbij Valcke een bedrag van om en nabij de tien miljoen euro geboden zou hebben in ruil voor stemmen voor het WK-bid van Zuid-Afrika. 

Onduidelijk is nog of de hoogste baas binnen de FIFA na Blatter echt verantwoordelijk gehouden kan worden. Dergelijke bedragen zijn, al dan niet terecht, afgedekt als een betaling aan een voetbal-ontwikkelingsfonds en niet de handtekening van Valcke, maar die van iemand van de financiële commissie zou onderaan het document staan. 

Voor de zekerheid slaat Valcke komend weekeinde, als het WK Vrouwen in Canada aftrapt, maar even over.

Categorie:
Tag(s):