dinsdag, 2. juni 2015 - 16:24 Update: 02-06-2015 18:42

Arriva krijgt gunning openbaar vervoer provincie Limburg

Limburg gunt openbaar vervoer aan Arriva
Foto: Archief EHF
Maastricht

Gedeputeerde Staten van de provincies Limburg en Gelderland hebben besloten Arriva te contracteren om in de periode 2016-2031 het complete openbaar vervoer in Limburg te verzorgen. De colleges van GS trekken daarmee de eerder genomen gunning aan NS-dochter Abellio in. Er wordt dus geen nieuwe aanbesteding op touw gezet.

n februari van dit jaar maakte de Provincie Limburg bekend dat Abellio het beste had gescoord in een aanbestedingscompetitie met Arriva. Het bod van Veolia, momenteel aanbieder van diverse bus- en treindiensten in Limburg, viel buiten de financiële normen en werd ongeldig verklaard. In april bleek echter dat de aanbesteding niet eerlijk was verlopen, omdat Abellio over geheime gegevens beschikte die waren gelekt door de voormalig directeur van Veolia.

Uitstekend

De provincie kiest nu voor Arriva. Volgens verantwoordelijk gedeputeerde Patrick van der Broeck voldoet het bod van Arriva ruimschoots aan de gestelde eisen. Patrick van der Broeck: “Op tafel ligt een bod dat de bestekeisen op onderdelen overstijgt. Zeker waar het de spoorverbindingen betreft. Met dit vervoersbedrijf is hoogwaardig openbaar vervoer in Limburg voor vijftien jaar gegarandeerd.”

Provincie: