dinsdag, 2. juni 2015 - 18:47 Update: 02-06-2015 19:34

In mei iets minder woningen verkocht

In mei iets minder woningen verkocht
Foto: Archief EHF
Alkmaar

Mei scoort voor de zoveelste maand op rij een dikke voldoende. Het aantal bezichtigingen (183.000) ligt nog steeds op een hoog niveau. Veel consumenten blijven zich oriënteren op de woningmarkt. Het aantal verkochte woningen was met 14.300 naar verwachting maar toch iets lager dan de 15.000 woningen die in mei 2014 werden verkocht.

Ten opzichte van het aantal bezichtigingen had dit aantal zelfs nog iets hoger kunnen uitvallen. Zo blijkt dinsdag uit De Woningmarktindicator van Makelaarsland.

De piek van dit voorjaar lag duidelijk in de vorige maanden, direct na de Open Huizen Dag van 28 maart. Bij elkaar genomen presteert de woningmarkt dit jaar iets beter dan vorig jaar, slinkt de woningvoorraad licht en is er sprake van een kleine prijsstijging.

Huis kopen nog steeds vaak lastig

De vraag naar woningen is nog steeds veel hoger dan het werkelijk aantal verkochte woningen. Dit komt omdat er nog veel potentiële kopers met restschulden rondom hun eigen woning kampen en starters steeds meer eigen geld moeten meenemen. Ook is het voor de groeiende groep ZZP’ers en zelfstandige ondernemers niet eenvoudig om aan een hypotheek te komen. Zeker niet als zij recent gestart zijn met hun eigen bedrijf.

Categorie:
Provincie: