dinsdag, 2. juni 2015 - 19:14 Update: 02-06-2015 22:25

Blatter blijft nog minimaal 4 maanden FIFA-voorzitter

FIFA-baas Blatter stapt op
Foto: Screenshot YouTube/SkyNews
Zurich/Zwitserland

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Sepp Blatter legt zijn functie als FIFA-voorzitter neer. Dat heeft de Zwitser dinsdagavond om 18.45 uur op een speciaal belegde persconferentie in Zurich bekendgemaakt.

"Ik heb sterk nagedacht over mijn positie als voorzitter en de laatste veertig jaar van mijn leven, die verweven waren met FIFA en de voetbalwereld. Ik houd van de FIFA en wil het beste voor deze institutie", opende Blatter zijn relaas.

Steun

"Ik heb besloten om me opnieuw verkiesbaar te stellen omdat ik ervan overtuigd was dat dit de beste keuze zou zijn. Maar ik kreeg niet de onvoorwaardelijke steun van de voetbalwereld", luidde het understatement.

Spoedcongres

Blatter zal nog minimaal vier maanden aanblijven als preses. In de periode daarna zal de wereldvoetbalbond een spoedcongres organiseren. Daar wordt de opvolger van Blatter bekend.

1998

Blatter begon zijn periode als voorzitter van de FIFA in 1998. Vooral in de laatste jaren zwelden de geruchten over omkopingen en corruptie aan. Kort na zijn vierde herverkiezing, waarin hij afrekende met uitdager prins Ali Bin Al-Hussein, werd het hem echt te heet onder de voeten.​

Categorie: