woensdag, 3. juni 2015 - 10:07 Update: 03-06-2015 13:49

Proef 'Eerst reizen dan betalen' van start gegaan

OV-chipkaart
Foto: fbf
Den Haag

De ANWB begint samen met alle OV-bedrijven een proef onder 1250 van haar leden die ook gebruik maken van het openbaar vervoer. Deelnemende leden ontvangen een OV-chipkaart met kortingsabonnement waarmee voor gemaakte reizen achteraf wordt betaald. Saldo laden op een OV-chipkaart is dus niet meer nodig.

De ANWB wil met deze OV-brede samenwerking haar leden de mogelijkheid bieden om laagdrempelig te kunnen kiezen voor het openbaar vervoer. De ANWB en vervoerders beschouwen de proef met Reizen-op-rekening als een doorbraak in het openbaar vervoer. Bijna de helft van het aantal ANWB-leden - 1,8 miljoen - reist met het openbaar vervoer. Via dit aanbod wordt de keuze voor het OV aantrekkelijker en het gebruik ervan eenvoudiger.

Proef

Tijdens de proef ‘eerst reizen, dan betalen’ kunnen ANWB-leden gedurende een jaar met de trein, bus, tram en metro op rekening reizen. Hiervoor ontvangen ze een speciale ANWB-OV-chipkaart. Deelnemers ontvangen maandelijks één overzicht en een factuur met de gemaakte reizen en kosten. 

40% korting

Naast het reizen op rekening ontvangen de deelnemers 40% korting op treinreizen in de daluren, €10 reistegoed bij NS, een gratis abonnement op OV Fiets, Wegenwacht Fiets Service en 20% korting bij Q-park in combinatie met een treinreis.

Provincie:
Tag(s):