woensdag, 3. juni 2015 - 10:40 Update: 03-06-2015 22:22

Andere controle passagiers op Airport Schiphol

centrale beveiliging
Foto: Schiphol
Schiphol

Amsterdam Airport Schiphol is vandaag om 5.00 uur overgestapt op centrale beveiliging. Schiphol gebruikt nu vijf grote centrale controlepunten. De 130 controlelanes aan de gates zijn nu niet meer nodig.

Met deze ingrijpende vernieuwing biedt Schiphol een efficiënter en servicegerichter securityproces en meer ruimte op de pieren. ‘De overgang naar centrale security is een mijlpaal in de vernieuwing van de terminal. Meer comfort voor de reiziger en een efficiënter proces voor de luchtvaartmaatschappijen. Een fantastische prestatie van alle betrokken partijen, zeker als je bedenkt dat we tijdens de verbouwing gewoon open zijn en blijven.

Extra verdieping gebouwd

Om de overgang naar centrale beveiliging mogelijk te maken is de terminal ingrijpend verbouwd. Zo is in vertrekhallen 2 en 3 een extra verdieping gebouwd om ruimte te maken voor de nieuwe controlepunten. Op de pieren E, F en G is een extra laag gebouwd om verschillende passagiersstromen van elkaar te kunnen scheiden.

Drie controlepunten 

Schiphol beschikt nu in totaal over drie controlepunten voor vertrekkende en twee voor transfererende passagiers. Naast het bieden van meer comfort en efficiency anticipeert Schiphol hiermee tevens op de groei van de luchtvaart, toekomstige wet- en regelgeving en nieuwe technologische ontwikkelingen. Schiphol verbouwt, vernieuwt, verbindt

Om de concurrentiepositie te versterken en de reizigers en luchtvaartmaatschappijen een topproduct te kunnen blijven bieden, investeert Schiphol fors in de infrastructuur. Met deze ingrijpende vernieuwing neemt de capaciteit toe en kan Schiphol reizigers meer comfort bieden met ruimere terminals en pieren en soepelere passagiersprocessen. Schiphol werkt aan de complet

Provincie: