woensdag, 3. juni 2015 - 16:11 Update: 03-06-2015 16:16

Asscher bekijkt cursus Nederlands voor buitenlandse imam

Asscher bekijkt cursus Nederlands voor buitenlandse imam
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Er wordt onderzocht of buitenlandse imams die hier structureel in een moskee aan de slag gaan, Nederlandse taal- en maatschappijcursussen kunnen worden aangeboden voordat ze naar ons land komen.

Dat schrijft minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid woensdag in een brief aan de Tweede Kamer.

De minister wil hiermee mogelijk het voorbeeld volgen van Duitsland, dat zulke cursussen al aanbiedt aan Turkse imams die daar komen preken. In zijn brief komt Asscher ook terug op de gesprekken die hij de afgelopen periode voerde met vertegenwoordigers van Turkse Religieuze Stromingen en Organisaties (TRSO’s) in ons land. Met hen is gesproken over de positie van Turks-Nederlandse jongeren, over transparantie van de organisaties en over de invloed van de Turkse overheid.

Asscher heeft met de organisaties afgesproken gezamenlijk op te trekken om te voorkomen dat Turks-Nederlandse jongeren zich afsluiten van de Nederlandse samenleving. Hij riep de organisaties ook op om meer naar buiten te treden en zo het beeld van ondoorzichtigheid bij te stellen. De minister schrijft dat hij blijft investeren in de relatie met de TRSO’s om zo goede samenwerking en een kritische dialoog mogelijk te maken.

Provincie:
Tag(s):