donderdag, 4. juni 2015 - 10:46 Update: 04-06-2015 10:58

'Huren stijgen de komende jaren met nog maar één procent'

'Huren stijgen de komende jaren met nog maar één procent'
Foto: fbf
Hilversum

In de komende jaren zullen de huren met gemiddeld maar één procent stijgen

Dat hebben huurders en verhuurders met elkaar afgesproken. Alleen de politiek moet het nog goedkeuren. Dit schrijft RTL Nieuws donderdag. In de afgelopen jaren stegen de huren gemiddeld met 2,75 procent. Dankzij een akkoord tussen Aedes (de vereniging van woningcorporaties) de Woonbond en de huurders zullen de huren minder hard stijgen.

Zowel de verhuurders als de huurders zijn blij met het resultaat. Aedes en  de Woonbond hebben ook afgesproken dat de huurprijs gekoppeld moet worden aan de staat van de woning. In  ruil daarvoor zou de verhuurdersheffing moeten verdwijnen.

Het akkoord biedt nieuwelingen meer kansen op de woningmarkt, aldus Marc Calon van de verhuurders. Tegen RTL Nieuws zegt hij; 'Er komt meer doorstroming, matiging van de huren, dit is gewoon goed voor de huurder in Nederland.'

Zowel Aedes als de Woonbond rekent op ruime steun in de Tweede Kamer, maar het is nog onduidelijk of die er is. De VVD wil dat minister Blok (Wonen) eerst een doorberekening maakt, omdat de gevolgen van dit akkoord verstrekkend kunnen zijn. Maar volgens de PvdA past het voorstel van de Woonbond en Aedes uitstekend bij het regeringsbeleid.

Categorie:
Tag(s):