donderdag, 4. juni 2015 - 11:22 Update: 04-06-2015 13:08

VVD Gelderland wil niet tweede klas reizen

VVD Gelderland haalt neus op voor tweede klas reizen
Foto: Archief EHF
Arnhem

De VVD in Gelderland weigert om met een tweede klas ov-kaart te reizen, zo heeft VVD-fractievoorzitter Hans de Haan aan Omroep Gelderland laten weten.

Alle Statenleden hadden aanvankelijk een eerste klas ov-kaart gekregen, maar daar waren GroenLinks, Partij voor de Dieren en SP op tegen, met als gevolg dat de eerste klas ov-kaarten werden vervangen door de tweede klas ov-kaarten.

De VVD-politici waren daar niet erg blij mee. Hans de Haan tegen de omroep: 'Onze mensen willen niet tweede klas reizen.' Verder laat hij weten dat hij bezig is om voor de VVD-Statenleden een eerste klas ov-kaart te regelen. Hij vindt dat Statenleden recht hebben op een eerste klas-kaartje. Ook Kamerleden en hoge ambtenaren mogen eerste klas reizen, met als achterliggende  gedachte dat ze zo onderweg rustig kunnen werken.

De Haan zegt tegen de NOS dat eerste klas reizen niet per se meer hoeft te kosten. De Haan: 'In plaats van een jaarkaart, betaalt de provincie nu alleen de reizen die daadwerkelijk gemaakt worden. Dat levert al een enorme besparing op.'

Provincie:
Tag(s):