donderdag, 4. juni 2015 - 14:57

850 kilo amfetamine ontdekt

850 kilo amfetamine ontdekt
Etten-Leur

Douane en politie hebben woensdag 3 juni bij een transportbedrijf in Etten-Leur 850 kilo amfetamine ontdekt. De verdovende middelen stonden klaar om naar Engeland te worden getransporteerd. Een 29-jarige man uit Amersfoort is voor mogelijke betrokkenheid aangehouden.

De Douane controleerde in het begin van de avond drie verdachte pallets met kartonnen dozen. Nadat de Douane het vermoeden kreeg dat het waarschijnlijk een grote partij verdovende middelen betrof werd de politie ingeschakeld. Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) kwamen ter plaatse van de politie bevestigden na monstername dat de dozen gevuld waren met in totaal 850 kilo amfetaminepasta.

Munitie

In het onderzoek naar de herkomst van de verdovende middelen voerden Rechercheurs van de Landelijke Eenheid laat op de avond in Amersfoort zoekingen uit in een woning en twee loodsen die gelinkt konden worden aan de afzender van de lading. Daarbij is een 29-jarige inwoner uit Amersfoort aangehouden. In zijn woning is onder andere munitie aangetroffen. In de loodsen zijn materialen aangetroffen die mogelijk in verband gebracht kunnen worden met het transport van verdovende middelen.

Provincie: