vrijdag, 5. juni 2015 - 11:21 Update: 08-06-2015 15:59

Laatste neusaap nu ook weg uit Apenheul

Weer neusaap overleden in Apenheul
Foto: Apenheul
Apeldoorn

De Apenheul in Apeldoorn gaat stoppen met het houden van neusapen, dat heeft het management van Apenheul deze week besloten.

De afgelopen jaren hebben ze tegenslag gehad met de neusapen. Begin mei verloren zij de 13-jarige neusaap Bagik. Neusaap Jeff kwam daardoor alleen te zitten. Een onnatuurlijke situatie voor neusapen, die in groepen leven.

In overleg met de dierentuin van Singapore, waar de neusapen vandaan kwamen, heeft men besloten om Jeff terug te sturen zodat hij met soortgenoten kan samenleven.

De beste keuze

“Het vertrek van de neusaap is een tegenslag voor Apenheul en voor de dierverzorgers, die zich zo hebben ingezet om de dieren een optimale verzorging te geven”, vertelt onze zoölogisch directeur Frank Rietkerk, “maar het is de beste keuze voor Jeff.”

De samenwerking met de dierentuin van Singapore zetten ze wel onverminderd voort. ”Wellicht dat daar in de toekomst nog mooie dingen uit voortkomen.” Neusaap Jeff blijft naar verwachting nog tot in juli in Apenheul, daarna zal de neusaap terug naar Singapore vliegen.

Provincie:
Tag(s):