vrijdag, 5. juni 2015 - 16:20 Update: 05-06-2015 16:30

Opgepakte bewaarder smokkelde goederen gevangenis in

Opgepakte bewaarder smokkelde goederen gevangenis inF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Een 52-jarige medewerker van een gevangenis is woensdag door de politie van Rotterdam aangehouden. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) Rotterdam vrijdagmiddag.

Telefoons

‘De man wordt ervan verdacht tegen betaling onder andere telefoons een penitentiaire inrichting (PI) in te hebben gesmokkeld. Bij doorzoekingen in onder andere zijn woning en zijn kastje in de PI, zijn goederen als computers en horloges in beslag genomen.

Het onderzoek naar de bewaarder startte in 2014. Toen kwam er informatie binnen dat een bewaarder in een PI voor geld mobiele telefoons en anabolen de gevangenis in zou smokkelen. De afgelopen maanden is nader onderzoek gedaan. Onder andere zijn gedetineerden gehoord. 

Woensdag werd de man aangehouden. Na zijn aanhouding werden zijn woonhuis en een vakantiehuis doorzocht. Ook zijn kastje op zijn werkplek is doorzocht. Verder zijn in de PI alle cellen uitgekamd, op zoek naar telefoons en medicijnen.

Hij wordt formeel verdacht van het aannemen van steekpenningen onder verzwarende omstandigheden. Er wordt nog nader onderzoek gedaan naar welke gedetineerden de telefoons hebben gekregen en waarvoor die gebruikt werden. De aanhouding van de man is vrijdag getoetst door de rechter-commissaris.

Provincie:
Blik op 112: