vrijdag, 5. juni 2015 - 23:26

Hiddink maakt zich zorgen over zijn spelers

Hiddink maakt zich zorgen over zijn spelers
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(Elfvoetbal-BlikopNieuws) Guus Hiddink maakt zich zorgen. Grote zorgen. En logisch ook. "We missen gogme. Dat zit er niet in bij deze jongens."

Het Nederlands elftal verspeelde onder de bondscoach vanavond in de Amsterdam ArenA een 3-1 voorsprong. Door twee treffers in de ultieme slotfase werd het zelfs 3-3 en 3-4. Een enorme zeperd. De defensie van het Nederlands elftal, die zeker tien kansen weggaf, was niet het grootste probleem vond Hiddink.

Elke counter een goal

"Hoe speel je een wedstrijd uit? Dat kan deze ploeg niet. Je gaat aanvallen, waardoor je met zijn allen je posities verlaat. Elke counter is een goal. We moeten de wedstrijd dan dood maken." Individuele spelers wilde Hiddink niet bij naam noemen. "Spelers lopen uit de rug bij spelers. Temporiseren zit er niet in. Gogme, dat ontbreekt in deze ploeg."

De keuzeheer vond ook niet dat Oranje enkel in de laatste twintig minuten dramatisch had gespeeld. "De eerste helft was al niet goed. Zelfs bij een 0-0 stand ontstaan er gevaarlijke mogelijkheden voor de Verenigde Staten."

Vrijdag speelt Oranje in Riga tegen Letland. Nederland moet winnen om in de race te blijven voor het EK van volgend jaar zomer in Frankrijk. "Het meespelen van Stefan de Vrij mag geen probleem opleveren. Ron Vlaar wordt lastiger, dat kan ik nog niet aangeven." En houdt Hiddink wellicht nog jongens als Douglas of Virgil van Dijk in de gaten? "Ja, dat doen we."

Zorgwekkend

Aanvoerder Robin van Persie sprak van een verdiende nederlaag. "Dit is toch wel zorgwekkend. We creëren veel kansen, maar geven er ook te veel weg."

Categorie:
Tag(s):