zaterdag, 6. juni 2015 - 9:56 Update: 06-06-2015 20:41

Staatsloterij biedt excuses aan

Staatsloterij trekt boetekleed aan
Den Haag

‘We hebben geluisterd. En we hebben geleerd’ prijkt in een pagina grote advertentie van de Nederlandse Staatsloterij in De Telegraaf. De organisatie zegt de teleurstelling en boosheid bij de deelnemers te willen wegnemen.

Algemeen directeur Frans Steenis stelt in de krant: ‘We zijn niet altijd positief in het nieuws geweest. We merken dat dit zijn weerslag heeft gehad op onze spelers. Aan hen willen we laten weten dat we het betreuren dat er onrust is ontstaan over onze werkwijze.’ Steenis doelt hiermee op de opgelopen imago schade die de organisatie in de loop der tijd heeft opgelopen.

‘We hebben met veel spelers en medewerkers van onze verkooppunten gesproken. Hun kritiek hebben we serieus genomen en heeft geleid tot zes vernieuwde garanties van de Staatsloterij. Zo stoppen wij van alle Nederlandse loterijen het meeste geld terug in de prijzenpot; trekken alleen uit verkochte loten; prijzen zijn vrij van kansspelbelasting; winnaars blijven anoniem en alle trekkingen zijn openbaar. Tot slot zijn wij er niet om winst te maken: heel Nederland profiteert van onze opbrengst’, aldus Steenis.

Provincie: