zaterdag, 6. juni 2015 - 12:47 Update: 07-06-2015 10:15

Geen explosieven gevonden in Jumbo Groningen

 Jumbo nabij Euroborg in Groningen ontruimd na dreigtelefoontje
Foto: Archief FBF
Groningen

Na een intensieve zoektocht in de Jumbo aan de Boumaboulevard in Groningen, zijn geen explosieven gevonden. Dit maakte de politie zaterdagavond bekend.

Even voor 12.30 uur werd het filiaal van de Jumbo ontruimd omdat er een dreiging was binnengekomen van een explosief in de supermarkt. Een groot gebied rond de winkel werd afgezet. Speciale bomverkenners van de politie hebben de winkel met een oppervlakte van 4000 m2, systematisch onderzocht op de aanwezigheid van explosieven. Even na 22.00 uur was men klaar met het doorzoeken van het pand, welke hierna werd vrijgegeven.

De politie nam geen enkel risico omdat er deze afgelopen maand al eerder incident met explosieven waren geweest bij filialen van de Jumbo in Groningen. 

Het eerste explosief werd  in de nacht van 8 op 9 mei aan de Wilheminakade gevonden. Het explosief is door de explosieve opruimingsdienst onschadelijk gemaakt. Het tweede explosie die tegen de jumbo aan het Overwinningsplein was geplaatst, was daadwerkelijk afgegaan en zorgde voor schade aan de winkel. De plaatser van het explosief is bij de tweede keer via beveiligingscamera's vastgelegd.

Om er achter te komen wie de bomlegger is, heeft de politie beelden vrijgegeven van de verdachte. Hierop is te zien dat een man een pakketje tegen de gevel plaatst van de Jumbo aan het Overwinningsplein plaatst. Volgens de politie zijn er al diverse reacties geweest op de beelden. Deze worden onderzocht. 

Provincie:
Blik op 112: