zaterdag, 6. juni 2015 - 16:14

Felle brand verwoest containerruimte appartementencomplex Boxtel

Boxtel

Een felle uitslaande brand heeft vrijdagnacht een containerruimte van een appartementencomplex aan het Elisabeth Bas in Boxtel verwoest. Kort na 2.30 uur werd de brandweer gealarmeerd nadat omwonenden de metershoge vlammen hadden ontdekt. Hoewel de brandweer het vuur snel had gedoofd was men nog enige tijd bezig met het nablussen.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is op dit moment nog niet bekend. Terwijl de brandweer doende was met de bluswerkzaamheden werden omwonenden door de politie ondervraagd. Door de intense hitte sprong een ruit van een appartement op de 1e verdieping. Door het heldhaftige optreden van de brandweer kon voorkomen worden dat het vuur oversloeg op het nabijgelegen appartementencomplex.

De schade aan de aangrenzende fietsenstalling bleef beperkt tot rook- en waterschade. Gezien de instabiliteit van het bijgebouw heeft de brandweer de directe omgeving hiervan afgezet. Ten tijde van de bluswerkzaamheden zorgde de politie ervoor dat omwonenden op een veilige afstand bleven. Het in de containerruimte opgeslagen afval, waaronder papier en plastic, ging geheel verloren bij deze brand.
 

Provincie:
Blik op 112: