zaterdag, 6. juni 2015 - 17:13 Update: 07-06-2015 21:19

Tien tips na vrijgeven beelden Jumbo-verdachte

Politie geeft beeld vrij bommenlegger jumbo in Groningen
Groningen

De politie is op zoek naar de identiteit van de man die te zien is op camerabeelden. De camerabeelden zijn gemaakt op zondag 31 mei. Toen werd bij een Jumbo supermarkt aan het Overwinningsplein in Groningen een projectiel aangetroffen.

Er zijn recentelijk drie incidenten geweest bij Jumbo supermarkten. De politie houdt er sterk rekening mee dat er een verband is tussen de incidenten.

In de nacht van 8 op 9 mei is er bij de Jumbo aan de Wilhelminakade in Groningen een explosief aangetroffen Dit voorwerp kwam niet tot ontploffing.

Op zondagavond 31 mei werd een knal gehoord bij de Jumbo aan het Overwinningsplein in Groningen. Een raam raakte beschadigd door het projectiel.

Op zaterdagmiddag 6 juni kwam bij de Jumbo aan de Boumaboulevard in Groningen een dreigingsmelding binnen. Er was een bommelding gedaan. De supermarkt werd ontruimd.

Camerabeelden

Op zondagavond 31 mei zijn aan het Overwinningsplein camerabeelden gemaakt. Na bestudering van de camerabeelden bleek dat een verdachte persoon iets heeft neergelegd bij het bewuste raam, waarna enige tijd later een ontploffing is te zien. Door bewerking van de beelden is de kwaliteit verbeterd en zijn heldere beelden ontstaan. Het is echter moeilijk de verdachte te herkennen, omdat hij zijn gezicht afschermt met een paraplu. Mogelijk is de combinatie van een klein deel van het gezicht, het postuur van de persoon, zijn gedrag , zijn manier van lopen en het feit dat hij een paraplu bij zich droeg toch voldoende voor bekenden om de man te herkennen.

Tips

De politie heeft zondag laten weten 10 tips te hebben gekregen nadat de beelden waren vrijgegeven. De recherche heeft de tips in onderzoek. 

 

Provincie:
Blik op 112: