maandag, 8. juni 2015 - 13:52 Update: 08-06-2015 14:34

OM:verdachten spreekkoren FC Utrecht niet geïdentificeerd

OM:verdachten spreekkoren FC Utrecht niet geïdentificeerd
Foto: Archief EHF
Utrecht

Politie en Openbaar Ministerie (OM) in Midden-Nederland hebben onderzoek naar de spreekkoren van FC Utrecht supporters gedaan. Er zijn onder andere videobeelden van in het stadion onderzocht en getuigen gehoord. Dit meldt het OM maandag.

'Het onderzoek heeft niet geleid tot het kunnen identificeren van supporters die hebben meegezongen of andere individuen die strafrechtelijk verwijtbaar hebben gehandeld. Het strafrechtelijk onderzoek is hiermee afgesloten', aldus het OM.

In het overleg tussen FC Utrecht, gemeente Utrecht, politie en Openbaar Ministerie wordt besproken hoe de huidige aanpak van kwetsende spreekkoren, waaronder de bewustwording bij de supporters, verbeterd kan worden.

Op 5 april jl is bij de wedstrijd FC Utrecht – Ajax door FC Utrecht-supporters een discriminerend spreekkoor gezongen. Hiervan is een filmpje op internet verschenen. Ook in de bus tussen stadion Galgenwaard en station Utrecht CS zijn dergelijke discriminerende teksten geuit. Meerdere personen en groeperingen zijn hierdoor getroffen, en er is dan ook door verschillende partijen aangifte gedaan.

Provincie:
Blik op 112: