maandag, 8. juni 2015 - 14:20 Update: 08-06-2015 14:33

Bij misdrijf omgekomen dode Markkanaal is 51-jarige man uit Valkenswaard

Bij misdrijf omgekomen dode Markkanaal is 51-jarige man uit Valkenswaard
Foto: Archief EHF
Den Hout

De identiteit van het stoffelijke overschot dat donderdagavond 4 juni 2015 in het Markkanaal bij Den Hout werd aangetroffen is door middel van DNA vastgestelde. Dit meldt de politie maandagmiddag.

Misdrijf

Het gaat om een 51-jarige man uit Valkenswaard. Er is sectie verricht, de resultaten daarvan wijzen op een misdrijf, er is daarom een Team Grootschalige Opsporing geformeerd. Maandagochtend hebben familierechercheurs de nabestaanden geïnformeerd. Het slachtoffer werd sinds 9 mei 2015 vermist.

Donderdagavond 4 juni 2015 kwam rond 19.00 uur bij de politiemeldkamer een melding binnen vanaf het Markkanaal ter hoogte van Den Hout. Een schipper van een klein bootje meldde dat hij het vermoeden had dat hij tegen een stoffelijk overschot was gevaren. Er werd direct een uitgebreid onderzoek gestart door onder andere forensisch technisch rechercheurs. De berging vond plaats met hulp van Rijkswaterstaat die een boot ter beschikking stelde

Auto slachtoffer

De auto die in gebruik was bij het slachtoffer, een witte Volkswagen Caddy, werd de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 mei omstreeks 02.15 uur brandend aangetroffen op de parkeerplaats van een horecazaak aan de Bredestraat in Rijen. De auto werd getakeld en op sporen onderzocht.

Buurtonderzoek

Het rechercheteam houdt de plek waar het slachtoffer in het Markkanaal is terecht is gekomen erg ruim en verricht daarom in het gebied tussen de brug naar Terheijden en de Oosterhoutse wijk Vrachelen buurtonderzoek.

Provincie:
Blik op 112: