maandag, 8. juni 2015 - 14:39 Update: 08-06-2015 17:51

Brugwachter is verdachte in zaak fataal ongeluk fietsster Zaandam

Brugwachter is verdachte in zaak fataal ongeluk fietsster Zaandam
Foto: Screenshot Youtube
Zaandam

De brug in Zaandam waar op 6 februari 2015 een fietsster verongelukte doordat de brug werd geopend vertoonde geen storing. ‘De brugwachter heeft de brug geopend terwijl de fietsster op de brug stond’, meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandagmiddag..

Verdachte 

Het lijkt erop dat hij haar niet heeft opgemerkt. De brugwachter is verdachte, maar het Openbaar Ministerie beslist op een later moment of ook in strafrechtelijke zin sprake is van schuld aan het ongeval en of er wel of geen vervolging wordt ingesteld. De officier van justitie heeft de bevindingen vandaag in een gesprek met de nabestaanden toegelicht.

Uit het onderzoek is gebleken dat de brug niet vanzelf open en dicht ging. Vermoedelijk heeft de vrouw de alarmsignalen niet opgemerkt en is de brug op gefietst. Toen de slagboom die bij het afrijden van de brug staat omlaag ging, is de vrouw van haar fiets gestapt om te wachten. 

Mogelijk dacht zij dat ze bij de slagboom bij het oprijden van de brug stond. De brugwachter, die zich ervan moet vergewissen dat de brug leeg is, heeft de vrouw kennelijk niet opgemerkt. Hij opende de brug. Daarop viel de vrouw naar beneden en kwam om.