dinsdag, 9. juni 2015 - 13:16

Fractievoorzitter D66 Utrecht treedt tijdelijk terug

Fractievoorzitter D66 Utrecht treedt tijdelijk terug
Utrecht

D66-Fractievoorzitter Klaas Verschuure trekt zich tijdelijk terug uit de Utrechtse gemeenteraad. Hij moet zich volledig richten op herstel van zijn ziekte en verwacht in september weer aan de slag te gaan. Huidig vicefractievoorzitter Lars Roodenburg volgt hem tijdelijk op als fractievoorzitter. D66 is met 13 zetels de grootste fractie in de Utrechtse gemeenteraad.

Goede vooruitzichten

Fractievoorzitter Verschuure is opgenomen in het ziekenhuis met de ziekte van Guillain-Barré. De ziekte heeft zich naar alle schijn gestabiliseerd en de vooruitzichten zijn goed. Verschuure: “Ik moet me nu volledig gaan richten op mijn herstel. Ik wil mijn taken als volksvertegenwoordiger zo goed mogelijk uitvoeren, maar tot mijn grote spijt en frustratie is dat nu niet mogelijk. Op het dringende advies van mijn artsen moet ik een tijdelijke stap terug moet doen.”

Vervanging

Wanneer een raadslid tijdelijk zijn functie niet kan uitoefenen, biedt de kieswet de mogelijkheid dat een vervanger de werkzaamheden overneemt. Op deze mogelijkheid doet D66 nu een beroep: Indra te Ronde (36) zal tijdelijk zitting nemen in de Utrechtse raad. “Hoewel ik liever een andere aanleiding had gezien, ben ik erg blij met deze kans om een paar maanden zitting te nemen in de raad!” aldus Te Ronde. Hij zal op 25 juni geïnstalleerd worden.