dinsdag, 9. juni 2015 - 13:21 Update: 09-06-2015 22:39

Doodgeschoten man Zaandam is Amsterdammer (43)

Dode bij schietpartij Zaandam
Foto: Bon
Zaandam

Aan de J. Kruijverstraat in Zaandam heeft dinsdagmiddag rond 12.15 uur een schietpartij plaatsgevonden.

Volgens de politie is hierbij een 43-jarige man uit Amsterdam om het leven gekomen. De toedracht van het schietincident is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat het slachtoffer uit zijn auto is gestapt en vermoedelijk te voet heeft proberen te vluchten. Bij het schietincident zou een bruin bestelbusje betrokken zijn. Op alle uitvalswegen rond Zaandam heeft de politie eenheden staan.

Kalasjnikov

De schietpartij heeft nabij meerdere scholen en een winkelcentrum plaatsgevonden. Hierdoor zijn veel mensen, waaronder ook kinderen, getuigen geweest van de schietpartij. Er zouden tussen de 10 en 15 schoten zijn gelost met een kalasjnikov automatisch vuurwapen. Mede hierdoor houdt men rekening met een liquidatie. 

Burgernet

De politie heeft een burgenetmelding doen uitgaan om uit te kijken naar een Volkswagen bus kleur bruin heeft rondom ramen, achterzijde 2 openslaande deuren, aluminium velgen. kenteken beginnend met  9-sbs-..

Vertrouweling Willem Holleeder

Volgens het Parool zou het slachtoffer de bekende Amsterdamse beroepscrimineel Lucas Boom zijn. Boom zou een van de laatste vertrouwelingen van Willem Holleeder zijn

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):