dinsdag, 9. juni 2015 - 15:52 Update: 09-06-2015 19:15

Wietlijn van criminele 'familie' naar Frankrijk opgerold

Grote internationale drugslijn naar Frankrijk opgerold
Roosendaal

Dinsdagochtend heeft de politie een gevoelige klap uitgedeeld naar een criminele 'familie' uit Roosendaal door een exportlijn van drugs te doorkruisen. Dit heeft de politie dinsdag bekendgemaakt.

Dinsdagochtend werden in samenwerking met de gemeenten Roosendaal en Etten-Leur, de belastingdienst, de FIOD en het openbaar ministerie – op 24 adressen in de omgeving Etten-Leur en Roosendaal door ruim 200 politiemensen invallen gedaan en doorzoekingen uitgevoerd. Tegelijkertijd werd er binnengevallen op twee locaties in Zuid-Spanje. Een anderhalf jaar durend onderzoek ging hieraan vooraf, waarbij de Nederlandse overheid intensief samenwerkte met de Franse justitiële autoriteiten.

Crimineel vermogen

Het gaat om een criminele 'familie' waarin buitengewoon veel vermogen omgaat door de export van sofdrugs naar Frankrijk. Ze wordt ervan verdacht al jaren een drugslijn naar Frankrijk te exploiteren, waarmee ze vermoedelijk miljoenen euro's verdienden. De actie is erop gericht verdachten aan te houden, bewijslast te verzamelen en beslag te leggen op waardevolle spullen die met crimineel vermogen zijn gefinancieerd.

Arrestaties

Er zijn 6 verdachten aangehouden, te weten: een 50-jarige en een 34-jarige man afkomstig uit Roosendaal, een 41-jarige en 39-jarige vrouw, beiden eveneens afkomstig uit Roosendaal. 
De arrestanten zijn in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten in het cellencomplex.

Ze worden o.a. verdacht van overtreding van de Opiumwet en witwassen. Tijdens de politieactie meldden zich twee mannen (25 en 27 jaar) met de Franse nationaliteit bij een van de bedrijfspanden in Etten-Leur. Zij kwamen kennelijk inkopen doen. Bij de arrestaties kwam € 21.000,- aan contant geld uit hun fouillering te voorschijn. Dit geldbedrag werd in beslag genomen. 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):