dinsdag, 9. juni 2015 - 20:25 Update: 09-06-2015 20:27

'Tscheu La Ling 'speciaal adviseur' Ajax'

'Tscheu La Ling 'speciaal adviseur' Ajax'
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Tscheu La Ling, eigenaar van de Slowaakse voetbalclub AS Trencin, gaat een rol vervullen binnen Ajax. Volgens De Telegraaf wordt de voormalig speler van de club 'speciaal adviseur', waarmee tegemoet wordt gekomen aan de wens van Johan Cruijff.

Twee weken geleden deelde hij in een interview met het weblog Catenaccio nog een behoorlijke sneer uit aan Ajax: "Ik heb niet de ambitie directeur bij Ajax te worden. Waarom zou ik mijn hoofd in een wespennest steken?" 

Hij gaf ook aan zich op te winden over de onrust bij Ajax: "De club heeft mij veel gebracht, dus dat doet me wat. Ik ben trots op de club Ajax, maar bij de mensen die het beleid uitvoeren kun je kanttekeningen zetten. Je moet zwarte cijfers schrijven en Ajax-voetbal op de mat leggen. Maar in de voetballerij maken mensen zich druk om hun ego. Ze willen hun positie veiligstellen."

Naar verluidt wordt La Ling nu dus adviseur bij Ajax, en zet hij zijn activiteiten voor Trencin daarnaast gewoon voort. Die club werd afgelopen seizoen kampioen van Slowakije, waardoor het in de voorronde van de Champions League zal uitkomen.

Categorie:
Provincie: