dinsdag, 9. juni 2015 - 21:12 Update: 09-06-2015 21:24

PGGM treft schikking van 100 miljoen dollar in class action Hewlett-Packard

PGGM treft schikking van 100 miljoen dollar in class action Hewlett-Packard
Foto: Archief EHF
Zeist

Pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM heeft een schikking bereikt in de class action jegens Hewlett-Packard Company (‘HP’) over een schadevergoeding ten bedrage van 100 miljoen US dollar. Dit meldt PGGM dinsdag.

Met deze schadevergoeding worden aandeelhouders gecompenseerd voor geleden koersverliezen als gevolg van de desastreus verlopen overname van het bedrijf Autonomy Corporation plc (‘Autonomy’) die door  HP op 19 augustus 2011 werd aangekondigd.

PGGM is in maart 2013 door de rechtbank benoemd als Hoofdeiser (‘Lead Plaintiff’) in een ‘securities class action’ tegen de onderneming HP en enkele individuele (oud-)bestuurders. In de aanklacht van mei 2013 heeft PGGM zich op het standpunt gesteld dat HP bewust misleidende verklaringen heeft verstrekt over de gang van zaken rondom de overname van het Britse bedrijf Autonomy.

Voorts heeft HP, in strijd met federale effectenwetgeving in de VS, haar intern bekende negatieve financiële informatie verzwegen met betrekking tot de zwakke prestaties van Autonomy na de overname. HP maakte in november 2012 bekend dat zij in totaal 8,8 miljard US dollar afboekte op deze overname, waarvoor in augustus 2011 nog 11 miljard US dollar was betaald.

Aandeelhouders zijn gedurende deze periode geconfronteerd met forse koersverliezen toen duidelijk werd dat er sprake was van onregelmatigheden in de boekhouding van Autonomy, waarbij de werkelijke waarde van Autonomy onjuist werd weergegeven.

Provincie: