woensdag, 10. juni 2015 - 15:53 Update: 10-06-2015 18:24

Meer dan 1.500 banen geschrapt door Scheepsbouwer IHC Merwede

Scheepsbouwer IHC Merwede schrapt ruim 1.500 banen
Foto: Archief EHF
Sliedrecht

Scheepsbouwer IHC Merwede schrapt ruim 1.500 banen. Dit meldt de FNV woensdag.

‘Van de vaste 3.000 werknemers worden er meer dan 500 ( 487 fte) ontslagen door de scheepbouwer uit Sliedrecht. Daarnaast verliezen ongeveer 1.000 van de ruim 1.100  ingehuurde flexibele werkkrachten hun baan’, aldus de FNV.

De overige flexwerkers beschouwt de IHC directie als onmisbaar. Volgens de IHC directie, die vrijdagochtend de vakbonden informeerde,  is de snel verslechterende markt in de maritieme industrie en een tekort aan orders de reden tot deze grootscheepse  reorganisatie. Woensdagmiddag werd het personeel geïnformeerd.

FNV Metaal bestuurder Marry van der Stel: 'Bijzonder triest voor de mensen die het betreft.  Dit hakt er hard in. Vanmiddag worden ze ingelicht. Het had overigens sjieker geweest als alle medewerkers tegelijkertijd vanochtend waren geïnformeerd. Bovendien plaatsen we grote twijfels bij het strategisch beleid van dit bedrijf, dat  al jaren grote winsten maakt en dat steeds meer  productie naar het buitenland  verplaatst. En zijn eigen vaste vakmensen hiervoor opoffert.'

Provincie:
Tag(s):