woensdag, 10. juni 2015 - 16:53 Update: 10-06-2015 17:53

Zilveren Nipkowschijf voor 'Onze man in Teheran' Thomas Erdbrink

Zilveren Nipkowschijf voor 'Onze man in Theheran' Thomas Erdbrink
Foto: Zilveren Nipkowschijf
Hilversum

De winnaar van de Zilveren Nipkowschijf in 2014 is Onze man in Teheran (VPRO) van correspondent Thomas Erdbrink en regisseur Roel van Broekhoven. De jury bepaalde woensdagmiddag de uitslag die bekend werd gemaakt tijdens de prijsuitreiking in De Vorstin in Hilversum.

Andere genomineerden voor de Nipkowschijf waren de Nederlandse drama- en misdaadserie Hollands Hoop (VARA, VPRO, NTR) en het Sinterklaasjournaal (NTR) met presentatrice Dieuwertje Blok. Eerder was al bekend dat een eervolle vermelding gaat naar het satirische VPRO-programma Zondag met Lubach, gepresenteerd door Arjen Lubach.

Zilveren Reissmicrofoon

De Zilveren Reissmicrofoon gaat naar presentator Pieter van der Wielen voor zijn interviews in het NPO Radio 1-programma Nooit Meer Slapen, ook van de VPRO. De andere genomineerden waren de hoorspelserie De Oorlogskoningin (VPRO) van Tomas Ross en het actuele gespreksprogramma Twee Dingen (Omroep MAX). Een eervolle vermelding gaat naar NPO 3FM-dj Frank van der Lende, maker van het BNN-programma De bende van Van der Lende. Klik op de links hierboven om de juryrapporten te lezen.