woensdag, 10. juni 2015 - 19:57 Update: 10-06-2015 22:55

Bewoners uit Veendam op het nippertje ontkomen aan brand

Veendam

De bewoners van een twee-onder-een-kap-woning aan de Stolperlaan in Veendam hebben woensdag 10 juni net op tijd hun huis kunnen verlaten. Een bewoner werd kort voor 6.00u toevallig wakker en constateerde de brand, de rookmelder bleek helaas niet te werken. De brand is vermoedelijk bij de vaatwasser in de bijkeuken van de woning ontstaan.

Toen het eerste voertuig van blusploeg Veendam bij de woning aankwam bleek dat er een behoorlijke rookontwikkeling in de woning was. In de bijkeuken, aan de achterzijde van de woning, leek het vuur om zich heen te grijpen. Zodoende heeft de bevelvoerder van de eerste brandweerwagen extra eenheden laten alarmeren. 

Sloopwerkzaamheden

Omdat de brandweer moeilijk bij de brand kon komen is besloten het plafond en het dak van de bijkeuken te verwijderen. Hierdoor kon de ploeg zich toegang verschaffen tot het hart van de brand. Uiteindelijk was de brand omstreeks 7.00u onder controle.

Net op tijd

De rookmelders in de woning bleken niet te werken omdat de batterijen leeg waren. Eén van de bewoners werd wakker van wat geknetter en kon op het nippertje samen met de andere bewoner het huis ontvluchten. Door de forse rookontwikkeling hebben de twee aanwezige katten de brand helaas niet overleefd. 

Provincie:
Blik op 112: