woensdag, 10. juni 2015 - 21:29 Update: 10-06-2015 22:46

Nabestaanden Albert West: Niemand schuldig aan ongeluk

'Nabestaanden Albert West zeggen dat niemand schuldig is aan ongeluk'
Rosmalen

De nabestaanden van zanger Albert West willen dat er geen onderzoek komt naar wie er precies verantwoordelijk is voor het ongeval waarbij de 65-jarige West hersenletsel opliep. Dit meldt het AD.

West en een wielrenster kwamen op 27 mei met elkaar in botsing in de polder Maren-Kessel. Hierbij kwam West met zijn hoofd op het asfalt terecht en liep ernstig letsel hersenletsel op. Op 4 juli overleed de zanger aan de gevolgen van het ongeval. Volgens manager Brigitte Vis is niemand schuldig aan het ongeval. Zij laat namens de familie weten ‘En mocht er iemand aansprakelijk worden gesteld dan zal dat nooit leiden tot vervolging’.

De wielrenster hield aan het ongeval geen blijvend letsel over ‘Zij kon er niks aan doen. Voor haar lijkt me de wetenschap dat Albert uiteindelijk aan zijn verwondingen overleed, te vreselijk voor woorden’, aldus Vis. ‘ Alberts echtgenote Joke wil absoluut niet dat de vrouw op de één of andere manier wordt belast met schuldgevoelens. Er zal dan ook niet door de familie worden aangedrongen op aanvullend onderzoek door politie of justitie.’