donderdag, 11. juni 2015 - 12:25 Update: 11-06-2015 14:57

Coentunnel komend weekend gesloten

Coentunnel
Foto: Archief FBF
Amsterdam

De Coentunnel gaat komend weekend dicht. De tunnel op de A10 wordt zaterdag in beide richtingen afgesloten vanwege werkzaamheden.

De afsluiting begint om 21.00 uur t/m de volgende dag 12.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd.

Eerder maakte Rijkswaterstaat al bekend dat komend weekend onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd op de A1 tussen knooppunt Muiderberg en Naarden-Vesting. De voegen van het viaduct over de Naardertrekvaart worden vervangen. In de richting Amsterdam zijn gedurende vier weekenden minder rijstroken beschikbaar tussen Naarden-Vesting en knooppunt Muiderberg. In het weekend van 12 tot 15 juni is bovendien de A1 in de richting Amersfoort helemaal afgesloten; verkeer wordt omgeleid. 

Afsluiting A1 richting Amersfoort

De A1 richting Amersfoort is van vrijdag 12 juni 21.00 uur tot maandag 15 juni 05.00 uur afgesloten vanaf knooppunt Muiderberg tot en met afrit Naarden-Vesting (afrit 6). Verkeer moet rekening houden met omleidingen en ongeveer 20 minuten extra reistijd.

Omleidingsroutes 

Verkeer vanuit Amsterdam met bestemming ’t Gooi/Amersfoort wordt vanaf knooppunt Muiderberg omgeleid via de A6 en de A27. Verkeer vanuit Lelystad/Almere richting ’t Gooi/Amersfoort wordt vanaf knooppunt Almere omgeleid via de A27 en de A1. Lokaal verkeer richting Naarden wordt lokaal omgeleid door middel van gele borden. Tijdens dit weekend vinden er ook werkzaamheden plaats op de A1 richting Amsterdam.

Tussen oprit Naarden-Vesting en knooppunt Muiderberg zijn tijdens deze weekenden overdag twee versmalde rijstroken beschikbaar. In de nacht is er één rijstrook beschikbaar. Oprit Naarden-Vesting (6) is afgesloten. Tijdens het weekend van 26 tot 29 juni is ook de verbindingsboog van de A1 komend vanuit Amersfoort naar de A6 richting Almere en oprit Naarden-West (5) afgesloten. Verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met enige vertraging.

Bij ongunstige (weers-)omstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.