donderdag, 11. juni 2015 - 13:38 Update: 11-06-2015 14:35

'Deurwaarders willen bescherming na poederbrieven'

'Poederbrieven aan deurwaarders door ISIS'
Den Haag

Afgelopen maanden hebben diverse deurwaarderskantoren in de Randstad poederbrieven ontvangen dit zijn ondertekend door ISIS/Islamic Khalifate. Een Haags kantoor kreeg volgens het AD een Fatwa tegen zich uitgesproken.

In de brieven staat geschreven dat door het openen van de brief men besmet wordt het zwaar radioactief materiaal in poedervorm. Daarnaast staat er in dat degene nog maximaal twee maanden te leven heeft.  Dergelijke brieven zijn bij meerdere deurwaarders in Den Haag en ook in Amsterdam op de deurmat gevallen.

Een Haags deurwaarderskantoor, die anoniem zijn verhaal tegenover de krant laat weten, heeft een dreigbrief van het Muslim Platform Holland gekregen. Hierbij werd een doodvonnis uitgesproken over het kantoor. Dit zou pas worden opgeheven als er een groot geldbedrag aan elke moskee in Den Haag werd gedoneerd.

Karen Weisfelt, directeur van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Deurwaarders vindt dat de politie er alles aan moet doen om de daders te achterhalen. ‘Wij willen weten wie hier achterzitten. Helaas lijken politie en justitie aangiftes door deurwaarders nog steeds te weinig serieus te nemen.’

Provincie: